Dato:           

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1431-250

Sagsbeh.:   SHH

Fil-navn:       spørgsmål/spm 123 bjæverskov

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 123 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 20. november 2006

 

Spørgsmål 123:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 9. oktober 2006 fra Behandlingshjemmet Bjæverskov vedrørende fordeling af satspuljemidler, jf. alm. Del – bilag 34."

 

Svar:

Blå Kors Behandlingshjem i Bjæverskov skriver i henvendelsen til Sundhedsudvalget, at de befinder sig i en truet situation, idet de aftaler, der er med Roskilde amt og H:S, ikke overføres til 2007.  Desuden udtrykker Blå Kors bekymring for, om kommunerne er klar til at overtage alkoholforebyggelses- og behandlingsopgaven i 2007.

 

Behandlingshjemmet har fået tilskud fra satspulje til fripladser for alkoholmisbrugere. På grund af ovenstående problematik ønsker behandlingshjemmet at få mulighed for at kunne anvende en større del af fripladsmidlerne i begyndelsen af 2007, selvom det fremgår af betingelserne for at få del i midlerne, at disse skal anvendes jævnt fordelt over hele året.

 

Jeg kan oplyse, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet har afholdt møde med Bjæverskovs ledelse. Det er aftalt, at behandlingshjemmet kan anvende en større del af fripladsmidlerne i begyndelsen af 2007 end oprindeligt forudsat. Det er herved sikret, at behandlingshjemmet ikke behøver at skære ned på personalet ved årsskiftet, og behandlingshjemmet har samtidig fået mulighed for at komme i kontakt med kommunerne via fripladsmidlerne og dermed mulighed for på længere sigt at kunne indgå aftaler om salg af behandlingspladser til kommunerne.