Dato:            22. december 2006

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:            

Sagsbeh.:   JVB

Fil-navn:       Dokument 7

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 20. november 2006

 

Spørgsmål 118:

"Hvad er begrundelsen for, at ministeren finder grund til at nedsætte fristen til sygehusbehandling efter den udvidede fritvalgsordning fra 2 måneder til 1 måned, når der alene under 2 måneders fristen er ventetider på 100 uger?"

 

Svar:

Formålet med lovforslaget er at imødekomme patienternes behov ved at give flest mulige tilbud om behandling hurtigst muligt.

 

Ca. 100.000 patienter fra hele landet har allerede nydt godt af den udvidede fritvalgsordning på to måneder, og de har derved oplevet en kortere ventetid på sygehusbehandling.

 

I øvrigt har indførelsen af det udvidede frie sygehusvalg også bidraget til en vis effektivisering og øget produktivitet i sundhedsvæsenet med nedbringelse af ventetider til følge, og jeg har en forventning om, at denne udvikling vil fortsætte i regionerne i forbindelse med tilpasningerne i sundhedsvæsenet til den nye struktur.

 

De 100 ugers ventetid, som der refereres til i spørgsmålet, formoder jeg skal forstås i forlængelse af udvalgets spørgsmål 117 vedrørende ventetiden på udlevering af høreapparat i Fyns Amt.

 

Jeg skal i den forbindelse henvise til min besvarelse af spørgsmål 117, og skal i øvrigt bemærke, at det udvidede frie sygehusvalg ikke gælder for høreapparatbehandling. Hér gælder der i stedet en særlig tilskudsordning, som borgeren har adgang til at benytte, uanset ventetiden på de offentlige høreklinikker. Vælger borgeren at benytte tilskudsordningen, kan ventetid stort set undgås.