Dato:            13. december 2006

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2006-16110-61

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       Svar SUU spm. 110


Besvarelse af spørgsmål nr. 110 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 16. november 2006

 

Spørgsmål 110:

"Kan ministeren oplyse, hvor mange tilfælde af § 6 påtaler afgivet i Patientklagenævnet, som er givet til samme vagtlæge inden for en 3-årig periode?"

 

Svar:

Indledningsvis skal jeg bemærke, at jeg har forstået udvalgets spørgsmål således, at det angår antallet af tilfælde, hvor Patientklagenævnet i perioden fra den 16. november 2003 til den 16. november 2006 har afgivet flere påtaler til samme vagtlæge om manglende overholdelse af lægelovens § 6 om lægens pligt til at vise omhu og samvittighedsfuldhed i forbindelse med udøvelsen af sin gerning.

 

Sekretariatet for Sundhedsvæsenets Patientklagenævn har oplyst til mig, at nævnet i den angivne periode med sikkerhed i ét tilfælde har udtalt kritik af samme læge 2 gange for denne læges manglende overholdelse af lægelovens § 6 i forbindelse med dennes virksomhed som vagtlæge. Der skal dog gøres opmærksom på, at nævnet først i år med indførelse af ordningen om offentliggørelse af afgørelser i klage- og tilsynssager har fået mulighed for at registrere de indklagede sundhedspersoner entydigt ved hjælp af autorisations-ID eller cpr. nr.