Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

ECO/ J.nr. 2007-5077

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

Dato: 9 oktober 2007

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 18. september 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 205 (SOU Alm. del).

 

­

Spørgsmål nr. 205:

 

”Ministeren bedes kommentere borgerhenvendelsen samt oplyse, om det efter ministerens vurdering fremstår som rimeligt, at det pågældende barn gøres til kastebold på grund af administrative regler og fravær blandt kommunens personale.”

 

 

Svar:

 

Generelt forholder det sig sådan, at jeg ikke kan gå ind i enkeltsager, men jeg vil gerne kommentere problemstillingen i brevet generelt.

 

Det vigtigste i sager som disse er hensynet til barnet. Barnets tarv skal være i centrum. Derfor er det aldrig rimeligt, hvis et barn bliver kastebold – uanset årsagen.

 

Det er klart, at lange sagsforløb og den usikkerhed det kan medføre hos både voksne og børn, som udgangspunkt ikke er godt for barnet. Der kan være omstændigheder i forbindelse med afgørelser som den beskrevne, der kræver grundig undersøgelse med henblik på at sikre, at der træffes den fagligt bedste afgørelse til fordel for barnet. Men det er klart, at det under alle omstændigheder skal bestræbes at minimere sagsbehandlingstiden mest muligt, og at der til en hver tid skal drages omsorg for barnet – også under sagsbehandlingen.

 

Den relevante kommune har oplyst over for Socialministeriet, at der er en afgørelse på vej.

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/Nina Eg Hansen