Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LSV/ J.nr. 2007-2268

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 7. juni 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 12. april 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 154 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 154:

 

” Hvad vil ministeren gøre for at sikre tilstrækkeligt med fagligt kvalificerede sagsbehandlere, så det enkelte barn, der har brug for hjælp, ikke risikerer at forsvinde i den enkelte sagsbehandlers sagsmængde?”

 

 

Svar:

 

Det er den enkelte kommunes ansvar at sikre tilstrækkeligt med fagligt kvalificerede sagsbehandlere, så udsatte børn og unge altid får den nødvendige hjælp til tiden.

 

I forhold til antallet af sagsbehandlere i den enkelte kommune viste Ankestyrelsens praksisundersøgelse fra december 2006, at der ikke er en entydig sammenhæng mellem afgørelsernes korrekthed og sagsmængden. Kommunen har dog altid et ansvar for at ansætte det antal sagsbehandlere, som vurderes at være nødvendigt for at give udsatte børn den nødvendige hjælp.

 

For at sikre fagligt kvalificerede sagsbehandlere blev der i forbindelse med anbringelsesreformen afsat i alt 135,8 mio. kr. i 2006-2009 til efteruddannelsesaktiviteter for medarbejdere på børneområdet.

 

I løbet af 2005 og 2006 er der tilbudt implementeringskurser i anbringelsesreformen til alle sagsbehandlere på børneområdet. Herudover er der i 2006 tilbudt et intensivt 10-dages kursus om anbringelsesreformen og lovgivningen på børneområdet generelt til alle nyansatte sagsbehandlere på børneområdet.

 

Endeligt vil der til efteråret 2007 blive udbudt en ny mulighed for diplomuddannelse på børne- og ungeområdet. Uddannelsen henvender sig til alle medarbejdere, der arbejder med børn og unge, der har behov for særlig støtte – både de sagsbehandlere, der træffer afgørelse om en indsats og de leverandører, der udfører indsatsen.

 

Jeg mener derfor, at der er gjort en stor indsats fra centralt hold i forhold til at sikre fagligt kvalificerede medarbejdere i kommunerne.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Nina Eg Hansen