Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

Ministeren

 

                                

Dato: 30. april 2007

 


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 27. februar 2007 (Ad SOU alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 113:

 

Spørgsmål nr. 113:

”Ministeren bedes oplyse antallet af tilfælde i 2006, hvor der blev givet forhøjet børnebidrag til ansøger, selv om ansøgers årsindtægt enten var på niveau med eller højere end årsindtægten hos bidragspligtige samt det samlede antal tilfælde i 2006, hvor der blev givet forhøjet børnebidrag.”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Familiestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Familiestyrelsen kan oplyse, at der ikke foreligger statistik om, i hvor mange tilfælde der fastsættes forhøjet børnebidrag, ligesom der heller ikke foreligger statistik om forældrenes økonomiske forhold i sagerne.

 

Det kan dog oplyses, at statsforvaltningerne og Familiestyrelsen ved fastsæt­telsen af størrelsen af bør­ne­bi­drag især lægger vægt på parternes indtægter før skat og ar­bejds­mar­keds­bi­drag. Det er som hovedregel alene den bi­dragspligtiges indtægt, der har be­tyd­ning for bi­­draget.

 

Familiestyrelsen fastsætter hvert år vejledende retningslinier for fastsættelse af børnebidrag, der er højere end normalbidraget. Ved fastsættelse af bidrag til og med normalbidraget + 100 % er der fastsat vejledende indtægtsgrænser, mens der ved fastsættelse af højere bidrag er fastsat vejledende indtægtsniveauer. Dette skyldes, at bidragsfastsættelsen i disse sager i højere grad beror på et konkret skøn. Der kan således i disse sager lægges vægt på andre særlige omstændigheder, herunder om den bidragsberettigede har så gode økonomiske forhold, at bidraget bør fastsættes til et lavere beløb end ellers.”

 

 

 

Carina Christensen

/Lone Larsen      Â