Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 83 af 22.november 2006.

(Alm. del).

 

Kristian Jensen

                                           /Hans From

                        


Spørgsmål: Ministeren bedes i tillæg til besvarelsen af SAU alm. del – spm. 9, hvor ministeren oversendte en aktuel status på lovovervågning på Skatteministeriets område, sende en oversigt over redegørelser, notater m.v., som Skatteministeren i andre sammenhænge har givet tilsagn om at oversende til Folketinget . Som eksempel kan nævnes den redegørelse, der den 22. november 2006 blev oversendt vedr. digitalisering af regnskabsoplysninger, jf. SAU alm. del – bilag 36, som ikke fremgik af oversigten i besvarelsen af spm. 9

 

Svar: Oplysningerne fremgår af nedenstående oversigt.

1. Den årlige statusredegørelse over udbredelsen af naturaliegoder/personalegoder.

Som opfølgning på en tværministeriel rapport om personalegoder fra oktober 2003 besluttede den daværende skatteminister i 2004, at der skal udarbejdes en årlig statusredegørelse over udbredelsen af naturaliegoder/personalegoder. Rapporterne udarbejdes i tværministerielt regi med deltagelse af embedsmænd fra Beskæftigelsesministeriet, Finansministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Skatteministeriet.

Rapporterne fra oktober 2003, november 2004 og december 2005 er alle oversendt til Folketingets Skatteudvalg og er tilgængelige på www.Folketinget.dk under Dokumenter, Arkiv, Udvalgsdokumenter, SAU, alm.del: FT 2003/2004, bilag 39., FT 2004/2005, bilag 69 og FT 2005/2006,bilag 65.  Rapporten fra december 2006 forventes oversendt til Skatteudvalget inden udgangen af  2006.

 

2. Årlig redegørelse om medarbejderaktieordninger.

I medfør af ligningslovens § 7 H, stk. 10, afgiver skatteministeren årligt en redegørelse til Folketinget om anvendelsen af reglerne for medarbejderaktieordninger i ligningslovens § 7 H, stk. 1 - 7. Redegørelsen til Folketinget skal afgives i løbet af 1. halvår baseret på oplysninger, som skattemyndighederne har modtaget i det forudgående kalenderår.

Der er afgivet redegørelser for 2003, 2004 og 2005. Redegørelserne er tilgængelige på  www.Folketinget.dk under Dokumenter, Arkiv, Folketingets dokumenter, Ministerredegørelser: FT 2003/2004, R 18, FT 2004/2005, R 5 og FT 2005/2006, R 15

 

3. Kvartalsstatus for udviklingen i SKAT.

Skatteministeren har i et samråd i Skatteudvalget den 22. november 2006 lovet at der fremover afleveres en kvartalvis redegørelse for udviklingen i SKAT. Den første redegørelse afleveres til Skatteudvalget ved udgangen af januar 2007. Den første status vil samtidigt være en skabelon for de fremtidige rapporteringer, således at Skatteudvalget kan give feedback på skabelonen.

 

 

4. Kvartalsrapporter vedrørende SKATs systemmodernisering.

Finansudvalget besluttede i forbindelse med tiltrædelsen af Akt 118 af 6. april 2006, at skatteministeren kvartalsvis skal fremsende en statusrapport, hvor der redegøres for udviklingen og implementeringen af systemmoderniseringens fase 1.

Finansudvalget  besluttede endvidere i forbindelse med tiltrædelsen af Akt 151 af 1. juni 2006, at skatteministeren kvartalsvis skal fremsende en statusrapport, hvor der redegøres for udviklingen og implementeringen af systemmoderniseringens fase 2.

 

5. Redegørelse vedr. udlodningsmodel for Danske Spil’s overskud.

Det fremgår af § 6 A, stk. 6 i lov om visse spil, lotterier og væddemål (tips- og lottoloven), at finansministeren og skatteministeren inden udgangen af folketingsåret 2007-08 skal afgive en redegørelse med henblik på en eventuel revision af ordningen for udlodning af Danske Spil's overskud, jf. stk. 3-5 (i § 6 A).Ved ændringen af tips- og lottoloven i 2003 blev der indført en ny udlodningsmodel, som ifølge lovforslagets bemærkninger har til formål at sikre, at tipsmodtagerne i dårlige tider får suppleret midlerne fra Danske Spil's overskud med midler fra statskassen, mens de i gode tider skal aflevere en del af overskuddet til statskassen.

 

6. Undersøgelse af affaldsafgiftens miljøincitamenter

I svar på alm. del spørgsmål 3 til SAU, samlingen 05/06,  har skatteministeren lovet at undersøge om affaldsafgiften i relation til eksport af spildevandsslam fra Aalborg i alle sammenhænge indebærer de rette miljøincitamenter, samt at orientere udvalget om resultatet af denne undersøgelse. Da undersøgelsen ikke endnu kan afsluttes, er udvalget ikke orienteret om resultatet.

 

7. Bindende svar i skatteforvaltningsloven

Skatteministeren gav i forbindelse med lovgivningen om bindende ligningssvar tilsagn om at orientere Folketinget om ordningen, når den har været anvendt i 3 år. Et sådant tilsagn er givet såvel i forbindelse med lovgivningen om bindende ligningssvar fra kommunerne, jf. lov nr. 332 af 9. maj 2003, som i forbindelse med lovgivningen om bindende ligningssvar for selskaber og hovedaktionærer mv., jf. lov nr. 357 af 19. maj 2004.

Ved vedtagelsen af skatteforvaltningsloven, der bl.a. indeholdt en sammenskrivning af reglerne om bindende forhåndsbesked , bindende ligningssvar og bindende afgiftssvar, blev denne orientering af Folketinget delt i to. Inden udgangen af  2006 forventes der en orientering til skatteudvalget om de kommunale erfaringer med bindende ligningssvar i de første tre år.  Og i 2008, når de nye regler om bindende svar i skatteforvaltningsloven har virket i ca. 3 år, vil udvalget blive orienteret om erfaringerne hermed.

 

8. Redegørelse om opfølgning på digitalisering af regnskabsoplysninger

I forlængelse af redegørelse af 22. november 2006 til Skatteudvalget om etablering af nyt digitalt udsøgningsværktøj til at understøtte udvælgelsen af erhvervsvirksomheder til skatteindsats, jf. lov nr. 1441 af 22/12-04, vil skatteministeren inden udgangen af maj måned 2007 sende udvalget en opfølgende redegørelse om det endelige resultat af den test, der er omtalt i redegørelsen, med en aktuel status på projektet.

Endvidere vil ministeren inden udgangen af maj måned 2008 sende udvalget en rede­gørelse om erfaringer fra brugen af værktøjet i forhold til at finde sager til skatte­indsats for indkomstårene 2005 og 2006, sidstnævnte hvor der for første gang ikke er skatteregnskab fra virksomhederne i udvælgelsesfasen.

 

Â