J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 06-146345
Dato : 5. december 2006

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.78 og 79 af 22. november 2006.

(Alm. del).

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 78:

Ministeren bedes, som opfølgning på samrådet den 22. november 2006, redegøre for tidsplanen for implementeringen af de dele af SKAT`s IT-administration, som vedrører fase 3 af systemmoderniseringen, implementeringen af et ESDH-system samt portalprojektet.

 

Svar:

Tidsplan for systemmoderniseringens fase 3

Systemmoderniseringens fase 3 skal i hovedsagen effektivisere processerne vedrørende borgernes selvangivelser og forskudsopgørelser. Denne del af fasen er endnu kun ved at blive modnet, hvorfor det endnu er for tidligt at sige noget præcist om tidsplanen for systemmoderniseringens fase 3. SKAT forventer dog at kunne igangsætte de første projekter i 2007.

 

Herudover er projekt eIndkomst omfattet af fase 3. Projektet skal udvikle et eIndkomstregister, hvor alle borgeres indkomstoplysninger skal samles. eIndkomstregisteret sættes i drift fasevis fra den 1/1 2007 til den 1/1 2008.

 

Endelig har også motoropgaven været omfattet af systemmoderniseringens fase 3. Projektet er blevet fremrykket til systemmoderniseringens fase 2, og det nye Digitalt Motor Register bliver sat i drift i 2008.

 

Tidsplan for ESDH

Implementeringen af SKATs elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem (ESDH) nærmer sig sin afslutning. ESDH-projektet startede i 2004 med at vælge og anskaffe et ESDH-system. I september 2005 begyndte projektet på den grundlæggende implementering af det valgte ESDH-system i hele SKATs organisation. Implementeringen sker fasevis og afsluttes planmæssigt ved udgangen af 2006.

 

Tidsplan for portalprojektet

Portalprojektet skal etablere et nyt intranet og en ny hjemmeside for SKAT, der skal gøre det let for borgere, virksomheder og SKATs medarbejdere at få adgang til alle SKATs informationer samt til de systemer, der moderniseres som følge af den samlede systemmodernisering.

 

Portalen udvikles sideløbende med SKATs nye it-infrastruktur, og den første version forventes at blive sat i drift i andet kvartal 2008.

 

 

 

 


Spørgsmål 79:

Ministeren bedes, som opfølgning på samrådet den 22. november 2006, redegøre for hvor (geografisk), hvornår og hvordan de 200 ekstra årsværk til inddrivelsesområdet, ventes implementeret.

 

Svar:

Som jeg nævnte i min redegørelse til skatteudvalget d. 2. juni 2006 var det vurderingen, at det med det daværende ressourceforbrug ikke var muligt at nedbringe restancerne væsentligt. Derfor besluttede SKATs direktion, at inddrivelsesområdet skulle opnormeres med i størrelsesordenen 200 årsværk.

 

Fremgangsmåden var, at de 200 årsværk skulle udmeldes som en øget normering til området. Denne fleksibilitet er netop en af de klare fordele ved en enhedsforvaltning som SKAT, idet den muliggør, at givne opgaveområder kan op - eller nedprioriteres i takt med udviklingen.

 

Det er en lokal opgave at udmønte den øgede normering i det omfang, der er behov for det i forhold til det lokale arbejde med restancer. En model kunne være at flytte opgaver af administrativ karakter fra inddrivelsen for at frigøre ressourcer til det egentlige inddrivelsesarbejde.

 

Det vigtigste er, at der er fokus på opgaven, og at vi når måltallet for inddrivelsen i 2007.

 

Resultaterne af opnormeringen kan naturligvis ikke ses med det samme. Opnormeringen er påbegyndt og vil fortsætte i 2007.

 

På nuværende tidspunkt foreligger der ikke et skøn over, hvad det præcise tal bliver for overflytningerne – eftersom der er tale om en igangværende proces.

 

Fra december måned 2006 tilbyder SKAT et målrettet uddannelsesprogram til de berørte medarbejdere, således at de bedre vil være i stand til at løse basisopgaver indenfor inddrivelsesområdet.