Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 7 af 6. oktober 2006.

(Alm. del).

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /Ivar Nordland

                        


Spørgsmål:

Ministeren bedes tilsende udvalget en aktuel status for arbejdet med dobbeltbeskatningsoverenskomster.

 

Svar:

Status for arbejdet er som følger:

Lovforslag om dansk tiltrædelse af protokol til ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomst med USA er forelagt Folketinget (L 30). Det samme gælder dansk tiltrædelse af tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale (L 31).

Der blev for en del år siden forhandlet en protokol til dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Malaysia. Protokollen er undertegnet og lov om dansk tiltrædelse er vedtaget (lov nr. 1374 af 20. december 2004). Protokollen er endnu ikke tiltrådt af Malaysia.

Forhandlinger om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster med Azerbaijan, Kroatien, Nigeria, Tyskland (ændring af eksisterende overenskomst) og Østrig er afsluttet. Disse overenskomster er endnu ikke undertegnet. Det samme gælder ny overenskomst med Serbien-Montenegro. Serbien-Montenegro blev senere efter forhandlingernes afslutning delt i to selvstændige stater. Der er bestræbelser i gang for at få den nye overenskomst til at gælde mellem Danmark og begge de nye stater.

Forhandlinger om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster med Brasilien, Frankrig, Georgien og Israel er ikke afsluttet. Endvidere forhandles der mellem de nordiske lande om ændringer i den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomst.

Der forventes i begyndelsen af 2007 indledt forhandlinger om indgåelse af ny dobbeltbeskatningsoverenskomst med Cypern til afløsning af den eksisterende overenskomst. Der forventes endvidere indledt forhandlinger om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst med Kuwait.