J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 06-137330
Dato :

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 56 og 57 af 8. november 2006.

(Alm. del).

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 56:

"Er ministeren helt sikker på, at "der ingen forsinkelser er på de automatiske (elektroniske) indbetalinger, som andrager over 95 pct. af alle indbetalingerne", og vil ministeren garantere, at det er tilfældet?"

 

Svar:

SKAT har oplyst, at elektroniske indbetalinger overføres 2 bankdage efter betalingsdatoen og ajourføres i SKATs centrale systemer den efterfølgende nat i hen­hold til den gældende driftsplan. Dette forudsætter, at indbetaler enten har anvendt de udsendte indbetalingskort eller via homebanking har anvendt en korrekt indbetaleridentifikation i form af en OCR-linie.

 

Det kan ikke udelukkes, at der ved fejl i filoverførslen fra dataleverandøren kan ske en forsinkelse på én dag. Sådanne fejl sker dog uhyre sjældent, og det har ingen indflydelse på udsendelse af rykkere, idet rykkerskrivelser først udsendes senere i processen.

 

 


Spørgsmål 57:

"Vil ministeren oplyse, om SKAT har modtaget nogen klager (telefonisk eller skriftligt) over fejlagtige rykkere på automatiske (elektroniske) indbetalinger?"

 

Svar:

Det kan jeg desværre ikke. SKAT registrerer ikke klager på et detailniveau, hvor­af det kan udledes, om en klage vedrører rykkere, der har sammenhæng med auto­matiske indbetalinger.