Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 307 af 29. juni 2007.

(Alm. del).

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /Birgitte Christensen

                        


Spørgsmål: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 28. juni 2007 fra Dansk Kunstnerråd vedrørende arbejdsmarkedsbidraget på bibliotekspenge, jf. alm. del - bilag 186.

 

Svar: Jeg kan henvise til mit svar til Dansk Kunstnerråd på henvendelsen af 28. juni 2007. Svaret vedlægges.

 

 

 


 

Dansk Kunstnerråd 

Att. Franz Ernst

Borgergade 111 

1300  København K

 

 

 

 

Kære Franz Ernst 

 

Tak for dit brev af 28. juni 2007.

Du foreslår at udvide den nye ordning, hvorved arbejdsmarkedsbidraget på forfatteres indtægter fra bibliotekspenge blev fjernet, til at omfatte andre kunstneriske indtægter, der i lighed med biblioteksafgifter er relateret til brugen af et værk.

Den nye ordning er en udmøntning af regeringsgrundlaget, hvor regeringen har valgt at fokusere på forfatteres indtægter fra biblioteksafgifter. Jeg har ikke planer om at indføre flere nye særordninger for kunstnere.

Skattelovgivningen indeholder allerede en række særordninger for kunstnere, der er med til at sikre kunstnerne gode muligheder for at kunne leve af deres arbejde.

Ud over der ikke længere skal betales arbejdsmarkedsbidrag af forfattere m.fl.’s indtægter fra bibliotekspenge, blev hæderspriser til kunstnere ydet af erhvervsvirksomheder ved samme lovforslag gjort skattefri, ligesom kunstnere som de eneste allerede kan modtage hæderspriser ydet af offentlige midler, legater samt kulturelle fonde og lignende uden at betale skat.

Derudover er der etableret en fradragsordning for gaver til kulturinstitutioner for at fremme erhvervslivets engagement i kulturen og forbedre kunstens vilkår. Virksomheder har tillige adgang til at afskrive på kunstnerisk udsmykning af erhvervsmæssigt benyttede bygninger.

Dette er blot nogle af de skattemæssige forbedringer, der er gennemført til fordel for kunstnerne.

Afslutningsvis kan jeg oplyse, at jeg har taget initiativ til at få udarbejdet en særlig vejledning vedrørende skatteforhold målrettet kunstnere. Det er min forventning, at en sådan målrettet vejledning vil lette kunstnere i deres arbejde med udfyldelse af selvangivelse mv., ligesom den vil bidrage til at skabe klarhed om dokumentationskrav og andre relevante forhold.  

 

Med venlig hilsen

 

 

Kristian Jensen