J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: J.nr. 07-097670
Dato : 17. august 2007

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 291, 292, 293, 294 og 295 af 18. juni 2007.

(Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF).

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 291:

"Ministeren bedes oplyse, i hvor mange tilfælde der er foretaget indberetning fra udbydere af skattearrangementer efter reglerne i skattekontrollovens § 10 F for indkomstårene 2003-2006?"

 

Svar:

Skattekontrollovens § 10 F er en procesbestemmelse, der bl.a. regulerer, hvem der har bevisbyrden for realiteten i et såkaldt skattearrangement, og hvem der er klageberettiget, hvis et skattearrangement underkendes, og dermed ikke en indberetningsbestemmelse.

 

Endvidere indeholder skattekontrollovens § 10 F en bestemmelse om solidarisk hæftelse for udbyderen eller formidleren af skattearrangementet og den skattepligtige for en eventuel skatteforhøjelse, der måtte blive resultatet af en skattemæssig underkendelse af arrangementet.

 

 


Spørgsmål 292:

"Kan ministeren bekræfte, at de af storbankerne udbudte private equity funds, juridisk organiseret som kommanditselskaber, skal udarbejde fælles skatteregnskab efter reglerne i ligningslovens § 29 og uden opfordring indsende disse regnskaber til SKAT efter reglerne i skattekontrollovens § 8S, hvis der er mere end 10 personlige deltagere i den pågældende equity fund (kommanditselskab)?"

 

Svar:

Kapitalfondes overtagelse af danske virksomheder har gennem de senere år udgjort en voksende andel af de samlede virksomhedsoverdragelser. Den stigende tendens har ført til, at kapitalfondes opkøb af danske virksomheder er et tema i SKATs Indsatsplan 2007.

 

Som jeg oplyste i mit svar på spørgsmål S 4658 (2005/06) har SKAT endvidere nedsat en arbejdsgruppe, der skal undersøge de skattemæssige aspekter ved kapitalfondes opkøb af danske virksomheder. Jeg orienterede den 20. marts 2007 Skatteudvalget om status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af syv danske koncerner.

 

SKAT har således stor fokus på disse overtagelser, og på at der i den forbindelse erlægges den rette skattebetaling.

 

Efter ligningslovens § 29 skal erhvervsvirksomheder med flere end 10 ejere, hvoraf nogle ikke deltager i virksomhedens drift i væsentligt omfang, udarbejde et fælles skatteregnskab for disse passive ejere.

 

Regnskabsoplysningerne skal indberettes til SKAT efter skattekontrollovens § 8 S.

 

Indberetningerne skal indeholde oplysninger om de passive ejeres andel af den skattepligtige indkomst fra virksomheden og identifikationsoplysninger om ejerne samt ejerandel og ejerperiode.

 

Jeg kan bekræfte, at der under de givne forudsætninger vil være indberetningspligt efter skattekontrollovens § 8 S.

 

 

 

 


Spørgsmål 293:

"Kan ministeren bekræfte, at de af storbankerne udbudte hedge funds, juridisk organiseret som kommanditselskaber, skal udarbejde fælles skatteregnskab efter reglerne i ligningslovens § 29, og uden opfordring indsende disse regnskaber til SKAT efter reglerne i skattekontrollovens § 8 S, hvis der er mere end 10 personlige deltagere i den pågældende equity fund (kommanditselskab)?"

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der under de givne forudsætninger vil være pligt til udarbejdelse af fælles skatteregnskab efter ligningslovens § 29 og indberetningspligt efter skattekontrollovens § 8 S.

 

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål 292.

 


Spørgsmål 294:

"Kan ministeren bekræfte at reglerne i ligningslovens § 29 og skattekontrollovens § 8 S også gælder for de af de danske storbanker administrerede equity funds og hedge funds, der er organiseret som limited partnership (kommanditselskaber) formelt med hjemsted i Cayman Islands, Bahamas o.l., når de reelt styres fra den danske storbank, og ledelsens sæde derfor er beliggende i Danmark?"

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der under de givne forudsætninger vil være pligt til udarbejdelse af fælles skatteregnskab efter ligningslovens § 29 og indberetningspligt efter skattekontrollovens § 8 S.

 

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål 292.

 

 


Spørgsmål 295:

"I hvor mange tilfælde har de danske storbanker indsendt skatteregnskab til SKAT for private equity funds og hedge funds og lignende efter reglerne i skattekontrollovens § 8 S, og hvorledes har SKAT kontrolleret, at oplysningspligten er opfyldt?"

 

Svar:

SKAT har oplyst, at der ikke er foretaget indberetninger efter skattekontrollovens § 8 S, hvorfor der ikke er foretaget kontrol heraf. Ved den almindelige ligning kan der ske en undersøgelse af, om der burde finde indberetning sted efter ligningslovens § 29.