J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 07-092295
Dato :

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 286 af 14. juni 2007.

(Alm. del).

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 286:

”Vil ministeren redegøre for, hvilke udgifter forbundet med mentale handicaps som f.eks. autisme eller Aspergers Syndrom, som SKAT anerkender ved afgørelse af hel eller delvis gældseftergivelse.”

 

Svar:

Autisme og Aspergers Syndrom anses af SKAT som mentale handicap, der er omfattet af inddrivelsesbekendtgørelsens § 18.

 

I inddrivelsesbekendtgørelsens § 18 anføres, at som udgifter til særlige behov, kan medregnes nødvendige udgifter til medicin, behandlinger, transport mv., der afholdes på grund af kronisk sygdom eller handicap hos skyldneren eller dennes ægtefælle. Det beløb, der kan fradrages, udgør den afholdte udgift fratrukket ydelser, erstatninger, tilskud mv., der er ydet direkte til dækning af udgiften, samt ydelser godtgørelser mv., der er af personlig karakter og må antages at skulle kompensere for en ikke økonomisk skade, hvis der åbenbart er årsagssammenhæng mellem det forhold, der har udløst ydelsen, godtgørelsen mv., og udgiften til medicin mv.

 

For så vidt angår skyldnerens mindreårige hjemmeboende børn medregnes de samme udgifter, der er nævnt i inddrivelsesbekendtgørelsen § 18, i den opgørelse vedrørende barnet, der skal laves efter bekendtgørelsens § 15.

 

De nødvendige nettoudgifter, der er forbundet med autisme eller Aspergers Syndrom, kan således fradrages ved opgørelsen af den betalingsevne, der bliver foretaget i forbindelse med behandlingen af en anmodning om hel eller delvis eftergivelse af gæld, som er til inddrivelse i SKAT.