J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 07-096937
Dato : 27. juni 2007

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 284 og 285 af 14. juni 2007.

(Alm. del).

 

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF).

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 284:

"Vil ministeren i forlængelse af sin besvarelse af spørgsmålene 304 og 305, alm. del, samlingen 2005-6, redegøre for hvornår (a) SKAT’s fornyede undersøgelse af den pågældende sag kan forventes afsluttet og (b) hvornår retssikkerhedschefens gennemgang af sagen kan forventes afsluttet – i lyset af, at der nu er gået mere end et år, siden ministeren bebudede disse to undersøgelser?"

 

Spørgsmål 285:

"Kan ministeren i forlængelse af sin besvarelse af spørgsmålene 304 og 305, alm. del, samlingen 2005-6, bekræfte, at uanset retssikkerhedschefens undersøgelser af sagen, skal SKAT under alle omstændigheder give en redegørelse for sagens faktum samt en retlig vurdering heraf, herunder særligt, men ikke udelukkende, for den nævnte bogføringsfejl, men også for baggrunden for og det forsvarlige i at indgive konkursbegæringen, især på baggrund af at gælden efterfølgende er blevet eftergivet, samt redegøre for, at SKAT den 29/3-2006 har tilbudt at eftergive en skatterestance i det firma, hvori den pågældende var ansat på betingelse af, at hun for sit eget vedkommende frafaldt et erstatningskrav imod SKAT?

 

Vil ministeren – såfremt ovennævnte spørgsmål besvares benægtende – oplyse, hvad der søges opnået ved SKAT ’s undersøgelse?"

 

Svar:

Jeg henviser til mit nyligt afgivne svar på SAU spm. 257 - alm. del (06/07), hvor jeg orienterede udvalget om status for de i spørgsmålene nævnte redegørelser. Som det fremgår af dette svar, vil retssikkerhedschefen behandle problemstillingen om, hvorvidt sagsbehandlingen hos SKAT (tidligere ToldSkat) og Allerød Kommune ud fra en retssikkerhedsmæssig betragtning giver anledning til kritik. SKAT vil vurdere om der er grundlag for at yde erstatning til Nada Krogsgaard som følge af at grundlag for indgivelsen af konkursbegæringen i 1999 eventuelt måtte være utilstrækkeligt.

 

Jeg oplyste i min besvarelse af 17. maj 2006 af spørgsmål 304 og 305, alm. del. samlingen 2005-06, at jeg havde bedt SKAT om på ny at gennemgå den pågældende sag med særlig vægt på de klagepunkter, der er omtalt i Ritzau-tele­gram­merne af 5. maj 2006, samt at sagen skulle gennemgås af retssikkerhedschefen, der tiltrådte den 1. juni 2006. Retssikkerhedschefen og SKAT har oplyst, at der i det forløbne år kontinuerligt er arbejdet med sagen. SKAT har foretaget en gennemgang af et særdeles omfattende bilagsmateriale med henblik på at kunne give en redegørelse for sagens faktum. Der er i perioden udarbejdet en række skriftlige redegørelser og indlæg af henholdsvis Nada Krogsgaard, advokat Klaus Berning, og SKAT, ligesom der i perioden har været afholdt to møder mellem parterne. Redegørelser og indlæg er endvidere udvekslet mellem de nævnte med henblik på afgivelse af skriftlige bemærkninger.

 

Det forventes, at redegørelserne fra henholdsvis SKAT og SKATs retssikkerhedschef vil foreligge inden udgangen af august 2007.