Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 268 af 6. juni 2007. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL)

(Alm. del).

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /K.-H. Ludolph

                        


Spørgsmål 268: Ministeren bedes redegøre for hvilke nogle lovændringer, der skal foretages på skatteområdet, hvis det med tilbagevirkende kraft skal gøres straf- og skattefrit for en person, der har arbejdet som prostitueret, at oplyse overfor myndighederne, at vedkommende har arbejdet som prostitueret, hvis oplysningen  fremkommer i forbindelse med, at personen ønsker at  forlade prostitution.

Svar: Skattefriheden kan sikres ved en regel om, at de pågældende indtægter ikke medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Ligningsloven ville være det naturlige sted at placere en sådan regel.

Straffrihed kan sikres ved en særlig regel om straffrihed i skattekontrolloven.

I det omfang en prostitueret ikke betaler skat af sin indtjening, er der tale om sort arbejde på lige fod med andet sort arbejde. Der er i de gældende regler ikke mulighed for at undtage særlige grupper for beskatning af sorte indtægter eller for straf i forbindelse med sort arbejde. Desuden har regeringen ingen planer om at indføre sådanne regler. Det ville virke ganske urimeligt for andre (herunder prostituerede) som betaler skat.