J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 07-089928
Dato : 7. juni 2007

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 252 og 253 af 15. maj 2007.

(Alm. del).

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 252:

”Hvordan er reglerne for udbetaling af børnefamilieydelse, når et skilsmissebarn vælger at flytte fra den ene til den anden forælder uden at ændre folkeregisteradresse?”

 

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at børnefamilieydelsen som udgangspunkt udbetales til barnets moder efter reglerne i børnefamilieydelsesloven. Er det faderen, der alene har forældremyndigheden, udbetales ydelsen til ham. Hvis barnet bor hos den forælder, der ikke har forældremyndigheden, kan kommunalbestyrelsen bestemme, at børnefamilieydelsen udbetales til den forælder, som barnet bor hos.

 

Hvis forældrene har fælles forældremyndighed udbetales ydelsen til den forælder, der har barnet boende eller, såfremt barnet bor lige meget hos begge forældre, til den forælder, hvor barnet har folkeregisteradresse.

 

 

 


Spørgsmål 253:

”Er det korrekt forstået, at hvis et skilsmissebarn flytter fra den ene til den anden forælder, hvor den ene forælder efterfølgende ikke vil være med til at folkeregisteradressen bliver ændret, så har den forælder, hvor barnet nu har bopæl, kun den mulighed at indlede en forældremyndighedssag for at få ret til børnefamilieydelse?”

 

Svar:

Nej, det er ikke korrekt forstået. Som jeg har beskrevet i min besvarelse af alm. del spørgsmål 252, kan kommunalbestyrelsen bestemme, at den forælder, hvortil barnet er flyttet, skal have udbetalt børnefamilieydelse, såfremt den pågældende forælder kan godtgøre, at barnet bor hos ham eller hende.