ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

25. maj 2007

 

 

Besvarelse af spørgsmål 251 alm. del stillet af Skatteudvalget den 14. maj 2007.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 251:

Ministeren anmodes om at give en vurdering af, hvilken betydning det vil få for andelsboligformen som boligform, hvis udviklingen i de offentlige ejendomsvurderinger fortsætter opad – mener ministeren i den sammenhæng, at der er behov for andelsboliger, hvis de koster det samme som ejerboliger?

 

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 250 har priserne på ejerboliger og private udlejningsejendomme gennem en årrække været stigende. Det er naturligt, at prisudviklingen på andelsboliger følger med prisudviklingen på det øvrige marked – ellers øger det risikoen for penge under bordet, når en andelsbolig bliver solgt.

 

Priserne på andelsboligmarkedet er reguleret i form af maksimalpriser. Hovedreglen er, at maksimalprisen beregnes ud fra ejendommens værdi som udlejningsejendom. Priserne på private udlejningsboliger og andelsboliger er således koblet sammen. Hidtil har det været sådan, at prisen for andelsboliger har ligget under prisen for tilsvarende ejerboliger.

 

Andelsboligforeningerne har samtidig selv indflydelse på, i hvilken udstrækning de højere vurderinger skal komme til udtryk i priserne for boligerne i foreningen. Andelsboliglovens prisfastsættelsesbestemmelser sætter således en øvre grænse for den pris, en andelsbolig kan fastsættes til, og andelsboligforeningerne har mulighed for at fastsætte lavere priser end de, som højst kan beregnes efter loven.

  

Det er derfor fortsat min opfattelse, at andelsboligen er et godt alternativ til ejer- og lejerboligen og udgør en vigtig del af boligmarkedet. Jeg vil løbende følge udviklingen på området.

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk