Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 72 af 15. november 2006 fra Folketingets Retsudvalg.

 

Spørgsmål:

 

”Er det muligt for en bistandsværge at få udgifterne dækket til en nødvendig overnatning i forbindelse med et møde med klienten?”

 

Svar:

 

Det følger af bistandsværgebekendtgørelsens[1] § 18, stk. 1, at vedkommende politikreds udbetaler et fast vederlag (for tiden 1.289 kr.) til en bistandsværge, der er optaget på fortegnelsen over bistandsværger, og som er beskikket for en sigtet eller tiltalt under straffesagens behandling. Til en bistandsværge, der er optaget på fortegnelsen over bistandsværger, og som er beskikket for en dømt, udbetaler vedkommende politikreds et årligt grundbeløb (for tiden 1.719 kr). Herudover udbetales der et vederlag (for tiden 1.289 kr.) til bistandsværgen for hver påbegyndte 3. måned, hvor den dømte i henhold til dommen er indlagt på psykiatrisk sygehus/sygehusafdeling, anbragt på institution eller lignende, jf. bekendtgørelsens § 18, stk. 2.

 

Det følger af bistandsværgebekendtgørelsens § 19, stk. 1, at de i § 18, stk. 1 og 2, nævnte beløb ud over honorar for bistandsværgens arbejde i forbindelse med besøg, retsmøder, klagesager mv. tillige dækker de udgifter, der er forbundet med hvervet, herunder udgifter til telefon mv.

 

Som nævnt i Justitsministeriets samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 71 fra Folketingets Retsudvalg overvejer Justitsministeriet for tiden spørgsmålet om en eventuel ændring af bistandsværgebekendtgørelsen, og problemstillingen om dækning af udgifter forbundet med overnatning vil blive inddraget i den forbindelse.

 



[1] Bekendtgørelse nr. 77 af 5. februar 1999 om bistandsværger med senere ændring.