Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 403, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 16. august 2007.

 

 

Lene Espersen

/

 Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 403 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes redegøre for sagen, hvor Indien har anmodet Danmark om at udlevere en dansk statsborger, der er eftersøgt som hovedmanden i en stor våbensmuglersag, herunder for status i sagen og det forventede videre forløb.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet forstår spørgsmålet således, at det stilles på baggrund af den konkrete sag vedrørende udlevering af en dansk statsborger til Indien, som har været omtalt i pressen.

 

Justitsministeriet kan bekræfte, at de indiske myndigheder har fremsat en anmodning om udlevering af en dansk statsborger til strafforfølgning i Indien.  

 

Det kan i øvrigt oplyses, at der har været løbende korrespondance mellem de indiske myndigheder og Justitsministeriet i sagen, og at ministeriet senest i juli 2007 har modtaget en henvendelse fra de indiske myndigheder.  

 

Da der er tale om en konkret sag, som fortsat er under behandling i Justitsministeriet, finder ministeriet det rigtigst ikke at udtale sig yderligere om sagen. Â