Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 226 af 19. februar 2007 fra Folketingets Retsudvalg.

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes oplyse, om en anerkendt skimmelsvampskade under ejerskifteforsikringen også betyder, at indbo, der i kraft af skimmelsvampangrebet er blevet ødelagt, også skal dækkes af ejerskifteforsikringen?”

 

Svar:

 

Ved bekendtgørelse nr. 705 af 18. juli 2000 er fastsat de mindstekrav til ejerskifteforsikringens dækningsomfang, der skal være opfyldt for, at forsikringen kan medføre de retsvirkninger, der følger af lov nr. 391 af 14. juni 1995 om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom mv. § 2. Efter denne bestemmelse kan en køber af fast ejendom som udgangspunkt ikke over for sælger påberåbe sig, at en bygnings fysiske tilstand er mangelfuld, hvis køberen fra sælgeren har modtaget en tilstandsrapport og oplysning om ejerskifteforsikring.

 

Der stilles ikke krav om, at forsikringen ud over skader og forhold, der giver nærliggende risiko for skader på bygningen, også skal dække indbo, der er blevet ødelagt som følge af en skade på bygningen.

 

Som nævnt opstilles der i lovgivningen alene mindstekrav til ejerskifteforsikringens dækningsomfang. Forsikringstageren og forsikringsselskabet kan indgå aftale om en mere omfattende dækning. Forsikring & Pension, der er forsikringsselskabernes brancheorganisation, har over for Justitsministeriet oplyst, at de ejerskifteforsikringer, der tegnes, almindeligvis ikke dækker indbo, der er blevet ødelagt som følge af en skade på bygningen.