Minister for Ligestilling- Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

KAP/ J.nr. 2007-4606

Folketingets Politisk-Økonomiske udvalg

 

 

 

 

 

 

Dato: 17. september 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 29. august 2007 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 62 (PØU alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 62:

 

”Hvad er ministerens holdning til, at Kvinderådet ikke længere støttes i forhold til deltagelse i FN's kvindetopmøder, jf. alm. del bilag 133?”

 

 

Svar:

 

Der er ingen sammenhæng mellem Kvinderådets eventuelle deltagelse i for eksempel FN’s Kvindekommissions årlige samling samt diverse kvindetopmøder og så deres deltagelse i FN’s generalforsamlinger.

 

Kvinderådet kan fortsat anmode om statslig støtte til deltagelse i ligestillingstopmøder og samlinger, og beslutningen træffes uafhængigt af principbeslutningen om, at eksterne parter fremover selv skal finansiere deltagelsen til generalforsamlingerne.

 

Udenrigsministeriet besluttede i 2004, at danske deltagere i FN’s generalforsamlinger selv skal finansiere opholdet. Det drejer sig om Folketinget, Grønlands hjemmestyre, Færøerne og NGO’erne. Da NGO’erne fandt det urimeligt, at de med så kort varsel blev orienteret om dette, blev det efterfølgende besluttet, at Udenrigsministeriet finansierede NGO’ernes deltagelse i yderligere to år, mens Danmark sad i Sikkerhedsrådet.

 

Kvinderådet er fortsat inviteret til at deltage i generalforsamlingerne som en del af den danske delegation, såfremt de selv finansierer deltagelsen.

 


 

Det skal påpeges, at Udenrigsministeriet både har kompetencer på og prioriterer køns- og ligestillingsområdet, og at dette perspektiv indgår som et grundlæggende element i den danske position på generalforsamlingerne. I den forbindelse skal det slås fast, at man fra dansk side kontinuerligt har arbejdet for at sikre kvinders seksuelle og reproduktive rettigheder, ikke alene i FN, men i alle internationale fora.

 

 

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/   Mette Seneca KløveÂ