Notat til

Folketingets Europaudvalg 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg om Kommissionens åbningsskrivelse nr. 2006/2525 K(2007) 1039 om gennemførelsen af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/73/EF af 23. september 2002 om ændring af Rådets direktiv 76/207/EØF om gennemførelse af princippet om ligebehandling af mænd og kvinder for så vidt angår adgang til beskæftigelse, erhvervsuddannelse, forfremmelse samt arbejdsvilkår (”ligebehandlingsdirektivet”).

 

 

I åbningsskrivelse nr. 2006/2525 K(2007)1039 af 21. marts 2007 har Kommissionen gjort gældende, at Danmark ikke har gennemført en række bestemmelser i ligebehandlingsdirektivet korrekt.

 

Kommissionen har blandt andet anført, at direktivets artikel 2, stk. 1, om forbud mod forskelsbehandling, artikel 2, stk. 2, 1. pind, om definitionen af direkte forskelsbehandling, artikel 2, stk. 2, 2. pind, om definitionen af indirekte forskelsbehandling, artikel 2, stk. 7, om forskelsbehandling i forbindelse med svangerskab og barselorlov, artikel 3, stk. 1, om ligebehandlingsprincippets materielle anvendelsesområde, artikel 6, stk. 2 om tilkendelse af godtgørelse, artikel 8a, om udpegning af organ til fremme af ligebehandling, samt artikel 8b, om tilskyndelse til social dialog, ikke er gennemført korrekt.

 

Regeringen har i sin besvarelse på Kommissionens åbningsskrivelse anført, at den er af den opfattelse, at ligebehandlingsdirektivet er gennemført korrekt i dansk ret, herunder at den sproglige omskrivning, som er foretaget af visse af direktivets bestemmelser, ligger inden for den skønsmargin, en medlemsstat har ved gennemførelsen af et direktiv i national ret.

 

Endelig har regeringen anmodet Kommissionen om et møde, såfremt Kommissionen på trods af det anførte fortsat mener, at ligebehandlingsdirektivet ikke er implementeret korrekt i dansk ret.