Folketingets PØU

Christiansborg

1240 København K

 

 

Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 18. juli 2007 stillet følgende spørgsmål nr. 55 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra udvalgets formand, Frank Aaen.

 

 

Spørgsmål nr. 55:

”Hvilke uoverensstemmelser mellem ligebehandlingsdirektivet og dansk lovgivning har ført til, at EU-Kommissionen har lagt sag an mod den danske stat?”

 

 

Endeligt svar:

EU-Kommissionen har i en åbningsskrivelse af 21. marts 2007 opfordret den danske regering til at kommentere på en række punkter, hvor det har været Kommissionens opfattelse, at den danske implementering af det ændrede ligebehandlingsdirektiv (direktiv 2002/73/EF af 23. september 2002) ikke var i overensstemmelse med direktivet.

 

Regeringen har nu redegjort for den danske implementering og besvaret Kommissionens henvendelse. Det er af regeringens opfattelse, at ligebehandlingsdirektivet er gennemført korrekt i dansk ret, herunder at den sproglige omskrivning, som det er foretaget af direktivets bestemmelser, ligger inden for den skønsmargin, der tilkommer en medlemsstat ved implementeringen af EU-regler.

 

Jeg henviser i øvrigt til Beskæftigelsesministeriets notat til Folketingets Europaudvalg fra juni 2007, vedlagt.

 

                                           

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen