Minister for Ligestilling- Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

IRJ/ J.nr. 2007-3206

 

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

Dato: 19. juni 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 1. juni 2007 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 46 (PØU alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 46:

 

”Ministeren bedes kommentere artiklen ”Kommuner søger ikke mænd” fra Politiken den 31. maj 2007, jf. alm. del- bilag 109.”

 

 

Svar:

 

Ifølge artiklen undlader mange kommuner at benytte sig af den mulighed, de har for at søge specifikt efter mænd til områder, hvor der er en overrepræsentation af kvindelige ansatte. Særligt på daginstitutionsområdet er der et ønske om at få flere mænd ansat.

 

Jeg synes, det er ærgerligt, at der ikke mere målrettet arbejdes med at nedbryde det kønsopdelte arbejdsmarked, når både muligheden og ønsket er der.

 

Den bekendtgørelse, hvor kommunerne har mulighed for specifikt at opfordre mænd til at søge stillinger, har været gældende i 2 år.

 

Bekendtgørelsen åbner desuden for, at der, uden at der først skal søges om dispensation, kan iværksættes forsøgs- og udviklingsinitiativer for en periode på indtil 2 år, for at tiltrække det underrepræsenterede køn. Det er en forudsætning for at iværksætte initiativerne, at det ene køn er repræsenteret med 25 % eller derunder på området, og at det underrepræsenterede køn ikke ved ansættelse og optagelse på kompetencegivende uddannelse har en fortrinsstilling.

 

 

 

 

Endelig er det tilladt at etablere kursus- eller uddannelsesvirksomhed af op til 6 måneders varighed for det ene køn, hvis formålet er at fremme ligestilling af kvinder og mænd eller fremme kvinders og mænds lige adgang til beskæftigelse, uddannelse og ledelse.

 

Jeg synes, at der med bekendtgørelsen er gjort meget for, at der på en ubureaukratisk måde kan arbejdes for at øge ligestillingen på arbejdsmarkedet og for målrettet at arbejde for at tiltrække det underrepræsenterede køn ved annoncering, særlige projektforløb osv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/  Mette Seneca Kløve