Det Politisk-Økonomiske Udvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 29. maj 2007

                                


Foreløbig besvarelse af spørgsmål 44 fra Det Politisk-Økonomiske Udvalg.

 

Spørgsmål :

”Ministeren bedes i oversigtform redegøre for de eksisterende barselsordninger for mænd, dvs. de lovbundne samt de som følger af diverse overenskomster.”

 

Foreløbigt svar:

Indledningsvis skal jeg oplyse, at jeg for så vidt angår den del af den udbedte redegørelse, der vedrører barselordningen for mænd som følge af overenskomster, har bedt Beskæftigelsesministeriet om et bidrag.

 

Beskæftigelsesministeriet har oplyst, at man har anmodet de forskellige organisationer om at redegøre nærmere for de barselordninger for mænd, der følger af diverse overenskomster. Beskæftigelsesministeriet har samtidig oplyst, at der er almindelig kutyme at give organisationerne en rimelig svarfrist for besvarelse af henvendelser fra ministeriet. Jeg har derfor fundet det hensigtsmæssigt at afgive en foreløbig besvarelse, for så vidt angår de lovbundne barselordninger for mænd. Det bemærkes for god ordens skyld, at visse regler er anderledes end nedenfor angivet, når der er tale om spædbarnsdød og adoption.

 

 

Endelig skal det bemærkes, at det fremgår af § 2 i lov om barseludligning, at alle arbejdsgivere kan modtage refusion for ansatte lønmodtagere, der efter barselloven er berettiget til dagpenge under fravær på grund af graviditet, barsel og adoption (barseldagpenge), medmindre arbejdsgiveren er omfattet af en godkendt decentral ordning om barseludligning, og lønmodtageren er tilsluttet denne.

 

Når jeg har modtaget Beskæftigelsesministeriets bidrag til besvarelsen, videresender jeg denne til udvalget.

 

 

 

Carina Christensen

 

 

                                                                                                         /Malene Linderoth