Minister for Ligestilling- Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

SFR/ J.nr. 2007-2111

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

Dato: 23. april 2007

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg brev af 30. marts 2007 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 38 (PØU alm. del).

 

­

Spørgsmål nr. 38:

 

”Ministeren bedes kommentere følgende forslag fra Susanne Larsen, adm. direktør i SAS Danmark og udpeget af ligestillingsministeren til ligestillingsambassadør: ”at Folketinget vedtager, at der som udgangspunkt skal lovgives om kvoter for kvinder i bestyrelse og anmeldt direktion i danske aktieselskaber med virkning fra 1. januar 2010. For hvert kvartal frem mod 2010 registrerer Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udviklingen i antallet af kvinder på direktionsgangene og i bestyrelser. For hvert kvartal med en samlet vækst på fire procentpoint eller mere udskydes datoen for lovgivning et kvartal, og for hvert kvartal med negativ eller nulvækst fremskyndes lovgivningen med et kvartal”. (Jyllandsposten, 11.03.07)”

 

 

Svar:

 

Jeg er sammen med Dansk Industri i gang med at udpege et ambassadørkorps for kvinder og ledelse. Den primære opgave for ambassadørerne er at være dagsordenssættende og fastholde den offentlige debat om kvinder og ledelse, så vi fortsat holder fokus på emnet. Det er vigtigt, at vi får flere kvinder i ledelse, og de skal ansættes på grund af deres kompetencer ikke på grund af deres køn.

 

Formålet med ambassadørkorpset er at skabe debat om kvinder og ledelse, hvilket Susanne Larsen har gjort med det omtalte og andre indlæg. Derfor sætter jeg stor pris på, at hun og andre har sagt ja til at være med til at kvalificere diskussionen og sætte kvinder og ledelse på dagsordenen i den offentlige debat, i pressen og i den enkelte virksomhed.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

/          Mette Seneca Kløve