Folketingets Politisk-Økonomisk Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Text Box: 8. december 2006

Vores sag
6609-0031

 

Vedlagt sendes besvarelse af spørgsmål nr. 15 af 1. november 2006 fra Folketingets Politisk-Økonomisk Udvalg (alm. del).

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen

 

                                            /                    

                                                                 Lise Fangel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beskæftigelsesministeriets besvarelse af spørgsmål nr. 15 af 1. november 2006 fra Folketingets Politisk-Økonomisk Udvalg (Alm. del).

 

 

 

  December 2006
Vores sag
 6609-0031

 

Spørgsmål nr.15:

Som opfølgning på besvarelsen af PØU alm.del – spm. 39 (FT 2005-06) bedes ministeren kommentere de høringssvar, som ikke er kommenteret i Justitsministeriets notat af 3. maj 2006, dvs. høringssvar fra Retssikkerhedsfonden, og herunder kommentaren fra professor, dr. jur. Peter Pagh.

 

Svar:

Retssikkerhedsfonden rejser i sit høringssvar spørgsmål af retssikkerhedsmæssig karakter i forbindelse med klager over forskelsbehandling. Det fremgår af notatet, at et enkelt medlem af Retssikkerhedsfonden (professor Peter Pagh) stiller sig tvivlende overfor brugen af klagenævn.

 

Som bekendt har regeringen truffet beslutning om at oprette et samlet klagenævn, der kan behandle klager over forskelsbehandling. Lovforslaget fremsættes efter planen i februar 2007. Forslaget indebærer, at der etableres et samlet klagenævn, der bl.a. kan træffe afgørelse og tilkende godtgørelse i sager vedrørende overtrædelse af de nugældende forbud mod forskelsbehandling. Forslaget vil bl.a. indeholde regler om nævnets kompetence og sammensætning samt om, hvem der kan indbringe sager for nævnet. Forslaget indebærer ikke en udvidelse af den materielle beskyttelse mod forskelsbehandling.

 

Jeg har noteret mig, at professor Peter Pagh ikke er overbevist om, at et klagenævn er den rette løsning.

 

Jeg har endvidere noteret mig, at Retssikkerhedsfonden ønsker, at der indføres et generelt diskriminationsforbud for minoriteter. Som nævnt indebærer oprettelsen af det samlede klagenævn ikke at den materielle beskyttelse mod forskelsbehandling udvides.