Ministeren

 

J.nr. MST-400-00008

 

 

  

Den 6. december 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 40 alm. del stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 40

 

”Vil ministeren - set i lyset af professor Erik Arvins debatindlæg på Altinget den 13. november 2006: "Godt drikkevand: Er det en myte?" - overveje at pålægge vandværkerne flere kontroller, og hvordan vil ministeren i øvrigt sikre, at forbrugerne bliver tilstrækkeligt oplyst om vandets kvalitet?"

 

Svar

     

Det er min opfattelse, at vi har et godt drikkevand. Den lovpligtige kontrol, som er en stikprøvekontrol, er en overvågning af vandets kvalitet. Ved siden af den lovpligtige kontrol udfører vandforsyningerne egenkontrol. Egenkontrollen sikrer, at vandforsyningerne altid kan levere et godt drikkevand. 

 

Herudover kan kommunalbestyrelsen, som tilsynsmyndighed, træffe afgørelse om, at kontrollen skal foretages hyppigere end kravet i tilsynsbekendtgørelsen som følge af f.eks. en forureningssituation.

 

Endelig skal vandforsyningerne mindst en gang årligt skriftligt informere samtlige forbrugere om bl.a. kvaliteten af drikkevandet. Ligeledes skal vandforsyningerne stille information til rådighed på efterspørgsel.

 

Hvis der opstår en forurening, skal vandforsyningen straks informere forbrugerne om forureningen, samt om årsagen til forureningen, og om der er særlige forholdsregler ved brug af vandet.

 

Jeg finder derfor ikke, at der er behov for at pÃ¥lægge vandforsyningerne flere kontroller, da der i de eksisterende regler, allerede er mulighed for kommunalbestyrelsen at pÃ¥lægge den enkelte vandforsyning yderligere kontrol, hvis der er behov herfor.Â