J.nr. 453-00087

 

 

  

Den 6. september 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 261 stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 261

” Vil ministeren oplyse, om der gælder lempeligere regler for danske lystfartøjer sammenlignet med andre Østersølande?”

 

Svar

 

I Danmark gælder følgende:

 

Lystfartøjer bygget efter 1. januar 2000, samt større lystfartøjer bygget mellem 1. januar 1980 og 31. december 1999, skal følge de generelle regler for udtømning af kloakspildevand, jf. mit svar på spørgsmål nr. 259. Parallelt er der i Søfartsstyrelsens lovgivning regler om, at disse fartøjer – i det omfang de er forsynet med toilet – skal have indbygget en opsamlingstank for kloakspildevand.

 

Øvrige lystbåde må udtømme kloakspildevand udenfor 2 sømil fra land, jf. bekendtgørelse nr. 237 af 31. marts 2005 om regler for udtømning af kloakspildevand fra lystbåde.

 

Reglerne bygger på HELCOM’s regler, idet der er krav om opsamlingstank for kloakspildevand i lystbåde med toilet, men de enkelte lande kan dispensere af tekniske eller økonomiske grunde.

 

Miljøstyrelsen har oplyst, at man ikke er bekendt med hvorledes de øvrige HELCOM-lande har implementeret reglerne. Jeg har derfor bedt Miljøstyrelsen om at fremskaffe oplysninger om de andre HELCOM-landes regler. Jeg vil derfor vende tilbage til udvalget, når oplysningerne er modtaget.