Ministeren

 

J.nr. sns-101-00598

 

 

  

Den 10. maj 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 151 stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 151

Ministeren bedes kommenterer henvendelsen af 19. april 2007 fra arbejdsgrupperne Vesternæs Strand, Vesternæs By og Riddertofte Beboerforening vedrørende demonstrationsvindmøller ved Kappel på Lolland, jfr. alm del - bilag 374

 

Svar

Jeg har den 29. november 2006 i ovennævnte plansag om vindmøller ved Kappel overtaget (det tidligere) Storstrøms Amts beføjelser efter planloven, jf. planlovens § 3, stk. 4 og § 27 med henblik på sagens videre behandling.

 

Den henvendelse, der ifølge spørgsmålet er tilgået udvalget, er identisk med en henvendelse af 3. februar 2007 til mig fra Marianne Jacobi på vegne af en række borgere, dog således, at der til udvalget supplerende er vedlagt 3 bilag. 1) kommentarer vedrørende vindmølleplanlægning på land, 2)  planlægning for forsøgsmøller og 3) papir om ”Peter Hansens Have”.

 

Henvendelsen af 3. februar 2007 blev, da sagen behandles i Skov- og Naturstyrelsen, oversendt til styrelsen, og styrelsen har ved mail af 7. februar 2007 til Marianne Jacobi kvitteret for henvendelsen og meddelt, at henvendelsen vil indgå i den videre behandling af plansagen.

 

Sagen er fortsat under behandling i Skov- og Naturstyrelsen, og jeg har derfor ikke for indeværende yderligere kommentarer i sagen, men jeg vil orientere udvalget, når der træffes afgørelser i sagen.   

 

Â