Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

15. maj 2007

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr.  104 (alm. del), om filmpolitik i europæiske lande, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 10. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

Fungerende kulturminister

 


Spørgsmål nr.  104

(alm. del), om filmpolitik i europæiske lande

Skrivelse af 11. maj 2007

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Der ønskes en (kortfattet) oversigt over 5 relevante landes filmstøtteregimer, - bl.a. Frankrigs og Storbritanniens - deres økonomiske omfang i forhold til filmssektorens størrelse og de instrumenter, der anvendes, det vil sige f.eks. støtte til filminstitutioner m.v. samt andre generelle og specielle støtte- eller tilskudsordninger til filmsektoren. Endvidere ønskes der medtaget oplysninger om evt. særlige skatteregler vedrørende filmområdet. Endelig var det ønskeligt med indikationer af i hvilken retning filmstøtten bevæger sig i det enkelte land, i omfang og hvilke instrumenter, der fremover i højere grad skal bære støtteinitiativerne."

 

Svar:

Som svar på spørgsmålet om en kortfattet oversigt over filmpolitik i europæiske lande sendes hermed rapporten ”ThinkTank on European Film and Film Policy”. Rapporten indeholder det seneste opdaterede materiale om filmpolitik i 29 europæiske lande.

 

Af særlig interesse for Kulturudvalget er afsnittene ”Information Note” s. 69-71 om størrelsen af den offentlige støtte i de europæiske lande og s. 111-116 ”Analysis” som er en analyse af formålet med samt effekten af den offentlige støtte i de forskellige lande.

 

Rapporten er et af resultaterne fra det store Think Tank-møde om europæisk filmpolitik med deltagelse af ledende filmfolk fra hele Europa, som blev afholdt i København i juni 2006.Â