12. januar 2007

AKB

 

Tryghedsskabende foranstaltninger - oversigt

 

Ministerium

Samarbejdsudvalg/ Forum for drøftelse

Resultat af drøftelser

Beskæftigelsesministeriet

AF- Hovedsamarbejdsudvalg

Af konkrete foranstaltninger kan nævnes:

-      Vedtagelse af protokollat vedr. medarbejderinddragelse, dialog og information i relation til strukturreformen pÃ¥ beskæftigelsesomrÃ¥det

-      Nedsættelse af dialoggrupper

-      Nedsættelse af koordinationsudvalg i forb.m. omplaceringen af AF-medarbejdere

-      Etablering af jobbørs

-      Oprettelse af Midlertidige TværgÃ¥ende Samarbejdsudvalg – MTSU

-      Katalog med afbødeforanstaltninger til medarbejdere, der er blevet omplaceret

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Statsamternes samarbejdsudvalg

 

Særligt nedsatte samarbejdsudvalg for de kommende statsforvaltninger

 

Kontaktudvalget

 

Statsforvaltningsomlægningen har været behandlet lokalt i samarbejdsudvalg i det enkelte statsamt, i særligt nedsatte samarbejdsudvalg for de kommende statsforvaltninger samt i Kontaktudvalget, der består af repræsentanter fra departementet, statsamtmændene (statsforvaltningsdirektørerne) og de forskellige personalegrupper i statsamterne (statsforvaltningerne), herunder AC og HK.

Justitsministeriet

Rigspolitichefens Centrale Samarbejdsudvalg

De nødvendige personaletilpasninger i forbindelse med overførsel af opgaver på pas- og kørekortområdet fra politiet til kommunerne gennemføres ved naturlig afgang.

Kulturministeriet

Departementets samarbejdsudvalg:

 

Styrelsernes samarbejdsudvalg

Ministeriet har ikke brug for personaletilpasninger, og har derfor ikke fundet anledning til at forberede aftaler om retningslinjer for tryghedsskabende foranstaltninger.

Miljøministeriet

Dialoggruppe (samarbejdslignende organ nedsat i forbindelse med implementering af kommunalreform)

 

Midlertidige samarbejdsudvalg for alle 7 miljøcentre

Ministeriet forventer først i februar 2007 at kunne udarbejde en foreløbig vurdering af, om der er behov for personaletilpasninger.

 

En kommende aftale om tryghedsskabende foranstaltninger forventes at indeholde retningslinjer for naturlig afgang, frivillig fratræden og kompetenceudvikling.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Direktoratet for

FødevareErhvervs samarbejdsudvalg

Samarbejdsudvalget har aftalt at følge de eksisterende aftaler om naturlig afgang, frivillige fratrædelsesordninger og særlige kompetence- og omskolingsinitiativer, hvis der skulle opstå behov for personaletilpasninger.

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling

 

Alle medarbejdere er overført til Universitets- og Bygningsstyrelsen. Der er ikke planer om personaletilpasninger i styrelsen som følge af kommunalreformen. Det er derfor styrelsens vurdering, at det ikke har været nødvendigt at drøfte tryghedsskabende foranstaltninger i samarbejdsudvalgsregi.

Skatteministeriet

 

 

SKATs Hovedsamarbejdsudvalg

Personaletilpasningen i SKAT skal fortsat ske ved naturlig afgang. Der er således ikke behov for frivillige fratrædelsesordninger.

 

Der er mellem SKATs ledelse og personaleorganisationer indgået en rammeaftale af 13. december 2006 om tryghedsskabende initiativer. Rammeaftalen er vedlagt som bilag til Skatteministeriets bidrag.

Socialministeriet

 

Styrelsen for Specialrådgivning og Social Service vil i den kommende fusionsproces med formidlingscentre og videnscentre sammen med samarbejdsudvalget tage initiativ til at forbedre retningslinjerne for tryghedsskabende initiativer.

 

Der er som tryghedsskabende initiativ afholdt flere fællesmøder og individuelle samtaler med medarbejderne.

Undervisningsministeriet

Ministeriets hovedsamarbejdsudvalg

 

Institutioner

Ministeriet er ikke i besiddelse af en oversigt over samarbejdsudvalg på institutioner, der er overgået til ministeriets område, der har drøftet retningslinjer for tryghedsskabende foranstaltninger

Af konkrete tiltag kan nævnes:

-      Samtaler med de nye medarbejdere (viste, at der ikke er behov for at iværksætte særlige kompetenceudviklings- eller omskolingsinitiativer)

-      Introduktionsinitiativer

Ministeriet praktiserer allerede initiativer med frivillige fratrædelsesordninger og ordninger, der i øvrigt kan fremme den naturlige afgang, bl.a. bevilling af orlov. Ministeriet finder fortsat ikke, at der er behov for iværksættelse af andre eller flere ordninger.

Transport- og Energiministeriet

 

Vejdirektoratet forventer ikke personalereduktioner som følge af kommunalreformen.

Økonomi- og Erhvervsministeriet

Samarbejdsudvalget i Erhvervs- og Byggestyrelsen

Der har pga. det lille antal overførte medarbejdere (6 personer) ikke været behov for at aftale formelle retningslinjer for tryghedsskabende foranstaltninger.