Kirkeministeriet
Frederiksholms Kanal 21
Postboks 2123
1015 København K
www.km.dk

Telefon  3392 3390
Telefax  3392 3913
e-post    [email protected]

Dokument nr. 323257

Dato: 30. marts 2007

 

Folketingets Kirkeudvalg

 

[email protected]

 

Kirkeudvalget har ved brev af 16. marts 2007 (Alm. del - spørgsmål 29) bedt om min besvarelse af følgende spørgsmål:

”Finder ministeren, at det er rimeligt, at der i 2008 skal lukkes Danske Sømandskirker i udlandet”.

 

Svar:

Det er DSUK’s bestyrelse, der må vurdere, hvor mange præster, der er råd til ud fra de tilvejebragte indtægter, herunder tilskuddet fra staten. Det er også DSUK’s bestyrelse, der som udgangspunkt må vurdere behovet for dansk kirkelig betjening i udlandet og dermed, hvor der skal oprettes og nedlægges stillinger i takt med ændringer i behovet. Tilskuddet til DSUK er givet ud fra en forudsætning om tilskuddets anvendelse, der fremgår af finansloven. DSUK finder ikke længere, at foreningen kan levere de aftalte aktiviteter inden for bevillingens ramme og har derfor taget kontakt til Kirkeministeriet.

Jeg og mine embedsmænd er, jf. svaret på spørgsmål 28 alm. del. fra Kirkeudvalget, i dialog med DSUK om tilskuddet til DSUK og de aktiviteter og udviklingsønsker, som DSUK har.

Jeg vil i denne dialog gøre DSUK opmærksom på den meget lave kirkeskat der betales rundt omkring i menighederne i DSUK, set i forhold til kirkeskatten i Danmark. Desuden vil jeg overfor DSUK nævne, at de har muligheden for at sammenlægge stillinger og i øvrigt omprioritere midler internt i DSUK.

 

 

Bertel Haarder

 

                                                                 /Karsten Kirk Larsen