Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. december 2006

Sagsnr.: 3913


 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 16. november 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 99:

 

Spørgsmål 99:

”Vil ministeren i forlængelse af Ib Holm’s foretræde for udvalget den 15. november 2006 om mærkning af fødevarer oplyse, om det er muligt at erstatte varedeklarationerne på varerne med en skanner i butikken, hvor kunder kan gå hen og skanne stregkoden på varen og så få vist varens varedeklaration på en skærm?”

 

Svar:

Efter de gældende regler om mærkning – med udgangspunkt i EU’s mærkningsdirektiv - er det et krav, at de obligatoriske mærkningsoplysninger er anbragt på emballagen eller på en vedhæftet etiket. Dette betyder, at mærkningsoplysningerne fysisk skal følge fødevaren, men at det er op til den mærkningsansvarlige, om mærkningen skal ske ved prægning af emballagen eller ved fx. at vedhæfte en etiket. Det vil således ikke være muligt at erstatte varedeklarationerne på varerne med en skanner, hvor forbrugerne kan få vist varedeklarationen.

 

 

 

Lars Barfoed

 

 

                                                                                                                     /Heidi Søltoft