København, den 22. december 2006 Sag: 1874/251333
|
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 10. november 2006 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:
Spørgsmål 85:
â€Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – spm. 47 om fiskeri-lovens § 139, oplyse, hvad begrundelsen var for at indføre en overgangsbestemmelse om re-gulativforeninger i ferskvandsfiskeriloven i 1992?â€
Svar:
Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål 47 var begrundelsen for at indføre en over-gangsbestemmelse om regulativforeningerne i ferskvandsfiskeriloven i 1992 at give for-eningerne en rimelig overgangsperiode til at indrette sig på de nye regler, der blev indført ved ændring af ferskvandsfiskeriloven i 1992.
Ferskvandsfiskeriloven før 1992 indeholdt generelle regler, som var ens over hele landet. I regulativerne blev der fastsat regler, der tog hensyn til lokale forhold.
Med ændringen af ferskvandsfiskeriloven i 1992 blev det i højere grad end hidtil muligt at fastsætte fiskeriregler samt at tilpasse disse til lokale forhold. Samtidig blev der indført hjem-mel til at nedsætte udvalg med deltagelse af f.eks. fiskeriforeninger, der kan rådgive om sær-lige forhold, herunder lokale forhold. Herved fik en bredere kreds af bredejere i det afgræn-sede område indflydelse på fiskerireglerne.
Som følge af at bredejere, som er omfattet af de eksisterende regulativer har behov for en yderigere frist for at afvikle regulativforeningen, kan jeg oplyse, at jeg i forbindelse med
forslag til ændring af fiskeriloven har stillet forslag om at udskyde datoen for regulativernes ophør i endnu 3 år til den 1. juli 2010. Herved sikres det at de eksisterende foreninger kan omstille sig til at fungere i den ramme, den gældende lov giver og til at fremsætte ønsker om, at evt. fiskeriregler i regulativer, der fortsat ønskes bevaret, videreføres i bekendtgørelses-form.
Hans Chr. Schmidt
                                                                                             Â
/Bjørn Denninger