Folketingets Udvalg for Fødevarer,                                          København, den 7. november 2006
Landbrug og Fiskeri                                                                                                                                                Sagsnr.: 1874/244892                                                                         

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 13. oktober 2006 (FLF.alm.del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 47:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 12. oktober 2006 fra Jens Otto Nysted, Regulativforeningen, vedrørende ændring af fiskerilovens § 139.”

 

Svar:

 

Jeg henviser til vedlagte notat, som jeg har modtaget fra Fiskeridirektoratet.

 

Som det fremgår af notatet, er der tale om en overgangsbestemmelse vedrørende regulativforeningerne, der har været gældende i næsten 15 år.

 

Jeg vurderer ikke, at der vil være behov for at ændre § 139 i fiskeriloven med henblik på at opretholde regulativordningen efter 1. juli 2007.

 

Der vil fortsat være mulighed for at danne foreninger i lokalområder og opretholde eksisterende foreninger, men lokale behov for at bevare regulativforeninger synes ikke at kunne begrunde opretholdelse af den gamle ordning med regulering af fiskeriet på grundlag af foreninger, hvor medlemskabet er tvunget.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

 

/Mogens Schou

Â