Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 7. november 2006

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 3645


 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 12. oktober 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 44:

 

Spørgsmål 44:

”Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. B og C den 11. oktober 2006 om den nye regulering af fugleinfluenza oplyse, hvornår ministeren afslutter evalueringen af ministeriets informationsindsats i forbindelse med reglerne om fugleinfluenza?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Fødevarestyrelsen kan generelt oplyse, at styrelsen for at forbedre og styrke informationsindsatsen løbende vurderer de tiltag, som iværksættes for at informere offentligheden om styrelsens sagsområder.

 

I relation til de nye regler om fugleinfluenza har Fødevarestyrelsens informationsindsats konkret omfattet følgende initiativer:

 

·         Information om de nye regler pÃ¥ styrelsens hjemmeside fra den 15. september 2006.

·         Udsendelse af pressemeddelelse om de ny regler den 15. september 2006.

·         Udsendelse af en artikel om de nye regler til ca. 180 lokal- og distriktsblade til fri brug den 15. september 2006.

·         Afholdelse af pressebriefing den 15. september 2006.

·         Indrykning af en annonce om de nye regler i 29 dagblade den 19. september 2006.

 

Herudover har styrelsens medarbejdere besvaret en række henvendelser fra fjerkræorganisationer, borgere mv. om de nye regler.

 

Der er på Fødevarestyrelsens hjemmeside og på Fugleinfluenza-portalen etableret et tilbud til interesserede personer, så de kan tilmelde sig og modtage nyhedsbreve om fugleinfluenza på deres e-mail adresse. Dette kan i forbindelse med udbrud af fugleinfluenza og etablering af zoner benyttes til, at personer, der bor i zonerne eller i området omkring disse, løbende kan holde sig orienteret om restriktionerne i området.

 

Endelig er styrelsen ved at lægge sidste hånd på en pjece om fugleinfluenza. Pjecen, som forventes udsendt til offentligheden inden for den nærmeste fremtid, vil bl.a. blive distribueret via biblioteker mv.”

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     / Thomas Elvensø