Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 6. november 2006

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 3645


 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 12. oktober 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 40:

 

Spørgsmål 40:

”Vil ministeren, i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. D den 11. oktober 2006 om den seneste rapport om dyrevelfærd oplyse, hvor mange indskærpelser fødevareregionerne forventes at ville give, hvis antallet af kontrolbesøg blev øget fra 5 pct. til 10 pct.?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der er ansvarlig for gennemførelsen af velfærdskontrollen i besætninger. Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Såfremt antal kontrolbesøg i besætninger blev øget fra 5 pct. til 10 pct., kunne det forventes, at antallet af indskærpelser blev fordoblet. Det vil dog være en forudsætning, at fordelingen mellem besætninger, der udpeges tilfældigt, og besætninger, der udpeges på grundlag af risikofaktorer, kan holdes uændret, idet det må antages, at antallet af indskærpelser i risikobesætninger er større end i tilfældigt udpegede besætninger, forudsat den (de) valgte risikoparameter har den ønskede effekt. Hvorvidt en viden hos besætningsejerne om, at der kontrolleres 10 pct. af besætningerne i stedet for 5 pct., vil have en reducerende effekt på antal indskærpelser, er Fødevarestyrelsen ikke i stand til at vurdere.”

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     / Thomas Elvensø