Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 19. september 2007

Sagsnr.: 3305

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 18. september 2007 (FLF alm. del) anmodet om min besvarelse af spørgsmål 343 :       

 

 

Spørgsmål 343:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 18/9-07 fra Landboungdom om uvildig undersøgelse af anvendelse af landdistriktsmidler, jf. FLF alm. del - bilag 463.”

 

Endeligt svar:

Jeg mener, at det er tilfredsstillende, at Landboungdom på baggrund af kritikken af konkrete projekter i 2007 har taget skridt til at iværksætte en uvildig undersøgelse.

 

Jeg mener, at det er uholdbart, at negativ omtale af enkelte projekter giver et dårligt omdømme, som overskygger alle de gode projekter, som Fødevareministeriet støtter i landdistrikterne.

 

De projekter, som har været kritiseret i pressen, er alle projekter, som er gennemført i 2007, og Fødevareministeriet har derfor endnu ikke modtaget udbetalingsanmodningerne for projekterne. I forbindelse med at de modtages, vil de blive grundigt behandlet med henblik på at sikre, at den gældende bekendtgørelses regler er overholdt. 

 

Derudover vil den gældende bekendtgørelse blive strammet op for at sikre, at faglighed og læring indgår som et væsentligt element i ansøgningen samt, at aktiviteter, der gennemføres i tilknytning til støttede arrangementer, skal have en naturlig sammenhæng hertil.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Søren Sørensen