J.nr. SNS-101-00819

 

Den 30. september 2007

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 339 (alm. del) stillet af Folketingets Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

 

 

Spørgsmål nr. 339

Vil ministeren kommentere artiklerne ”Familie plaget af golfkugleregn”, ”Golf­kugler smadrer haveidyl” og ”Krager bag kugleregn” bragt i Fyns Amts Avis den 31. august 2007 og oplyse, hvad ministeren agter at gøre i den anledning?

 

Svar

De nævnte artikler beskriver problemer med vildfarne bolde fra golfbaner, og navnlig fra en bestemt golfbane ved Ringe.

 

Det er kommunerne, der planlægger for golfbaners placering i landskabet, og kom­munerne skal i forbindelse med den konkrete planlæg­ning og f.eks. ved tilladelser efter naturbeskyttelsesloven til etablering af golfbaner, tage hensyn til naboområder, herunder f.eks. forholdet til sikkerhed.

 

Kommunerne har som planlæggende og godkendende myndighed sammen med golfklubben ansvar for banens placering og konkrete udformning. Golfklubben har som ejer et selvstændigt naboansvar.

 

Det er Miljøministeriets opgave at vejlede om kommunernes planlægning for placering af golfbaner i landskabet – ikke at fastsætte regler om de sikkerhedsmæssige forhold.

 

Ministeriet har i 2006 udgivet en rapport om ”Lokalisering af Golfbaner”, som beskriver de planlægningsmæssige aspekter af golfbaner i relation til natur, landskab og friluftsliv.

 

Dansk Golf Union har for ikke så længe siden udgivet en sikkerhedsvejledning. Vejledningen er rettet mod nye golfbaneprojekter men kan også være en hjælp for kommunerne ved planlægningen for placeringen af nye golfbaner og for korrektion af eksisterende baner.