Til Folketinget – Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 20. september 2007

Sagsnr.: 9085

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har med skrivelse af 24. august 2007 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål nr. FLF 323.

 

Spørgsmål 323 (FLF alm. del):

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 23/8-07 fra Det økologiske råd om ambitiøs indsats for at forebygge og bekæmpe invasive plantearter i Danmark, jf. FLF alm. del – bilag 446.”

 

Svar:

 

Fødevareministeriet har i Lov om planteskadegørere såvel som i Driftsloven mulighed for at regulere uønskede plantearter i Danmark. Den nærmere beskrivelse heraf fremgår af min netop sendte besvarelse af S 5914.

 

Der er i øjeblikket 2 igangværende arbejder, der fokuserer på invasive plantearter. Der er dels tale om forarbejde til Regeringens handlingsplan om ikke-hjemmehørende invasive arter, og dels tale om en lovovervågning af Driftsloven, som er bestilt af Folketinget i forbindelse med lovens vedtagelse for 3 år siden.

 

Det økologiske Råds konkrete forslag til initiativer vil indgå i overvejelserne i det igangværende arbejde. Resultatet af disse overvejelser vil blive forelagt for Folketinget senere på året.

 

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Lars O. Hansen