Folketinget

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

 1240 København K



 

København, den 3. oktober 2007

Sagsnr.: 5768

 

 

 

Under henvisning til Fødevareudvalgets spørgsmål af 27. juli 2007, (Alm. del – Spørgsmål 317) fremsendes hermed min besvarelse

 

Spørgsmål 317:

Hvordan vil ministeren i forbindelse med en ny bekendtgørelse om jordkøbsnævn sikre en lige vægtning af jordbrugs-, natur-, miljø- og bosætningsinteresser i jordkøbsnævnene, således at Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet repræsenteres på niveau med jordbrugets interesser?

 

Svar:

Direktoratet for FødevareErhverv har overfor mig oplyst, at bestemmelsen i bekendtgørelsesudkastet om, at Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet i fællesskab repræsenteres i jordkøbsnævnet af én person, er en videreførelse af de principper for jordkøbsnævn, som er indeholdt i den gældende bekendtgørelse, og som skønnedes hidtil at have fungeret tilfredsstillende. 

 

Efter at udkastet til bekendtgørelsen har været i høring og jeg fra de to berørte organisationer har modtaget deres argumentation for en bredere repræsentation af miljø- og naturorganisationer, har jeg valgt at lade bekendtgørelsen ændre i overensstemmelse med de to organisationers forslag således:

§ 3. Et jordkøbsnævn har 6-8 medlemmer, hvoraf 2-4 medlemmer udpeges af kommunalbestyrelsen og 4 medlemmer udpeges af henholdsvis den stedlige landboforening og den stedlige familiebrugsforening under Dansk Landbrug, FriluftsrÃ¥det og Danmarks Naturfredningsforening. Der udpeges en suppleant for hvert af jordkøbsnævnets medlemmer.

 

 

 

Eva Kjer Hansen   

              

                                 

                                                                                            /Søren Sørensen