Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

1240 København K.

 

København, den 31. juli

Sagsnr.: 9225/ 300517

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. juli 2007 (FLF Alm. del) bedt mig svare på følgende spørgsmål:

 

 

Spørgsmål nr. 313:

 

”Vil ministeren i forlængelse af ministerens tilsagn om tilskud for i alt 49,9 mio. kr. til projekter inden for forarbejdning af fisk og fiskevarer oplyse, om det er i overensstemmelse med kriterierne for tildeling af disse midler, at en virksomhed modtager tilskud til et projekt og samtidig varsler afskedigelser af medarbejdere i større omfang?”

 

Svar:

 

Fødevareministeriets tilsagn om tilskud er et led i gennemførelsen af den handlingsplan for "En ny fremtid for dansk fiskeri og akvakultur", som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om i efteråret 2006.

 

Formålet med tilskudsordningen ”Forarbejdning af fisk og fiskerivarer” er at fremme forarbejdningssektorens udvikling i såvel økonomisk som miljømæssig bære-dygtig retning samt at bidrage til produktion og afsætning af fisk og fiskerivarer af høj kvalitet.

 

Ved ansøgning om støtte er ansøger forpligtet til at påvise økonomisk levedygtighed for virksomheden, samt at projektet er økonomisk rentabelt over en 3-årig periode.

 

Det indgår ikke i kriterierne, at den konkrete virksomhed, der modtager støtte, skal opfylde bestemte beskæftigelseskrav, bl.a. fordi det kan udelukke investeringer som styrker konkurrenceevnen og udvikling af mere kvalificerede arbejdspladser. Støtteordningen skal gennem værditilvækst i virksomhederne medvirke til at skabe nye og mere kvalificerede jobs, som ikke nødvendigvis etableres i den støttemodtagende virksomhed.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

 

/Lars B. F. Poulsen