Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

Den 13. august 2007

 

 

Jr. nr. 5199

 


 

Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af  27. juni 2007 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 310 :

 

Spørgsmål 310 :

”Kan ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse den 26. juni 2007 af samrådsspørgsmål BR, BS og BT om systematiske overtrædelser af reglerne for dyretransporter redegøre for, hvordan afregningen mellem transportør og landmand finder sted?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har givet følgende svar, hvortil jeg kan henholde mig;

 

”Oplysninger om afregningsformen mellem transportør og landmand har Fødevarestyrelsen som myndighedsorgan ikke kendskab til, men flg. oplysninger kan gives med baggrund i udmeldinger fra branchen, som er offentlig tilgængelige:

 

Afregningsmåderne kan variere fra transportør til transportør og der kan være forskelle afhængigt af om dyrene videresælges til levebrug eller slagteri. I nogle tilfælde vil afregningen ske i forhold til den endelige afregning fra slagteriet, i andre kan transportører have fastpris-aftaler med landmændene. Afregningsmodellerne kan således indeholde priser pr. levendevægt eller pr. slagtevægt, være incl. eller excl. transportomkostninger, have forbehold for notering i DK hhv. afsætningsland etc. ”

 

For yderligere oplysninger må henvises til brancheforeningen for transportører af dyr eller Danish Meat Association.


 

 

 

 

Carina Christensen

 /Thomas Elvensø