Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

MINISTEREN

 

 

 

Dato 14. maj 2007

 

J.nr.: 4943

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 3. maj 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 264:

”Med henblik på at få et overblik over omfanget af tilladte berigede fødevarer på det danske marked bedes ministeren i forlængelse af Multivitamin-juice sagen fra 2005 oplyse, hvor mange og hvilke tilladelser til at markedsføre berigede fødevarer der er givet i 2006 og 2007.”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Fødevarestyrelsen har i 2006 og 2007 efter en risikovurdering givet tilladelse til markedsføring af følgende berigede fødevarer:

 

Produkttype      

Navn

Ansøger

Læskedrik

Bratz læskedrik med 12% solbærsaft og 3% æblesaft, Bratz læskedrik med 15% appelsinsaft

Bluetrade A/S

Læskedrik

Bratz læskedrik med tangerin/orange smag og Bratz læskedrik med solbærsmag

Bluetrade A/S

Læskedrik

Shark

Shark Danmark aps

Læskedrik

Enorm

Mattison International

Læskedrik

Sunkist

Th. Olesen Import A/S

Kartoffelmospulver

Coop kartoffelmospulver

Coop Norden AB Food

Juice

Tropicana Æble

Rynkeby Foods

Margarine

GRV Stege, Nille Stege, GRV Plante, GRV Matlagning/Stege

Margarinefabrikken Grønvang

Vegetabilsk alternativ til yoghurt

Yofu, 2 smagsvarianter

Naturli´ Foods A/S

 

De nævnte læskedrikke er typisk tilsat vitamin B12, vitamin B6, niacin og pantothensyre. Coop kartoffelmospulver og Tropicana Æble er tilsat vitamin C, margarineprodukterne er tilsat vitamin A og vitamin D og Yofu er tilsat calcium, riboflavin og vitamin B12.”

 

Carina Christensen

                                                                                                                     /Lars Korsholm