Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 3. maj 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:
Spørgsmål 264:
â€Med henblik pÃ¥ at fÃ¥ et overblik over omfanget af tilladte berigede fødevarer pÃ¥ det danske marked bedes ministeren i forlængelse af Multivitamin-juice sagen fra 2005 oplyse, hvor mange og hvilke tilladelser til at markedsføre berigede fødevarer der er givet i 2006 og 2007.â€
Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:
â€Fødevarestyrelsen har i 2006 og 2007 efter en risikovurdering givet tilladelse til markedsføring af følgende berigede fødevarer:
Produkttype      |
Navn |
Ansøger |
Læskedrik |
Bratz læskedrik med 12% solbærsaft og 3% æblesaft, Bratz læskedrik med 15% appelsinsaft |
Bluetrade A/S |
Læskedrik |
Bratz læskedrik med tangerin/orange smag og Bratz læskedrik med solbærsmag |
Bluetrade A/S |
Læskedrik |
Shark |
Shark Danmark aps |
Læskedrik |
Enorm |
Mattison International |
Læskedrik |
Sunkist |
Th. Olesen Import A/S |
Kartoffelmospulver |
Coop kartoffelmospulver |
Coop Norden AB Food |
Juice |
Tropicana Æble |
Rynkeby Foods |
Margarine |
GRV Stege, Nille Stege, GRV Plante, GRV Matlagning/Stege |
Margarinefabrikken Grønvang |
Vegetabilsk alternativ til yoghurt |
Yofu, 2 smagsvarianter |
Naturli´ Foods A/S |
De nævnte læskedrikke er typisk tilsat vitamin B12, vitamin B6, niacin og pantothensyre. Coop kartoffelmospulver og Tropicana Æble er tilsat vitamin C, margarineprodukterne er tilsat vitamin A og vitamin D og Yofu er tilsat calcium, riboflavin og vitamin B12.â€
Carina Christensen
                                                                                                                   /Lars Korsholm