Folketinget – Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

Den 13. marts 2007

J.nr.: 4642

Besvarelse af FLF alm. del spørgsmål nr. 202 af 5. marts 2007

 

Spørgsmål

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 5/3-07 fra Foreningen af Tilsynsfunktionærer vedrørende arbejdstilrettelæggelsen af arbejdet i kødkontrollen, jf. FLF alm. del – bilag 242.”

 

Svar

Foreningen af Tilsynsfunktionærer anfægter i brevet til Fødevareudvalget dels, at foreningen føler sig overset i det arbejde, der er i gang omkring kødkontrollen, dels, at foreningen bør have en mulighed for at mødes med Fødevareudvalget på tilsvarende måde som Dyrlægeforeningen.

 

Min kommentar til henvendelsen er, at det jo selvfølgelig er helt op til Fødevareudvalget at afgøre, om Udvalget vil indkalde Foreningen af Tilsynsfunktionærer til et møde. Jeg gør dog Udvalget opmærksom på, at arbejdet i arbejdsgruppen omkring den fremtidige kødkontrol indtil videre er fortroligt. Foreningen af Tilsynsfunktionærer kan således udtale sig generelt om kødkontrollen, men endnu ikke om arbejdsgruppens resultater.

 

Med hensyn til foreningens inddragelse i arbejdet med fremtidens kødkontrol vil jeg gerne ridse linierne op omkring udvalgssystemet for dette arbejde. Udover den overordnede styregruppe foregår drøftelserne i et udvalgssystem, der består af fem underarbejdsgrupper med fokus på hvert sit område af fødevarekontrollen:

 

 

I hver gruppe er der både chefrepræsentanter og medarbejderrepræsentanter. Medarbejderrepræsentanten i hver af de fem arbejdsgrupper kan etablere et mindre netværk på 2-3 personer fra deres bagland. Næstformanden i Fødevarestyrelsens Hovedsamarbejdsudvalg har en særlig rolle og kan fungere som koordinator mellem de enkelte medarbejderrepræsentanter og netværksgrupper.

 

På den måde bliver Foreningen af Tilsynsfunktionærer behandlet på lige fod med de øvrige medarbejderrepræsentanter.

 

Til slut vil jeg nævne, at arbejdet med fremtidens kødkontrol har været drøftet i Fødevarestyrelsens Hovedsamarbejdsudvalg, og der har været afholdt en temadag i januar om fødevarekontrollen. Jeg deltog selv i temadagen sammen med Folketingets ordførere, styregruppen, næstformanden fra Hovedsamarbejdsudvalget, formændene for de fem underarbejdsgrupper samt forskellige eksterne oplægsholdere.

Det er min klare opfattelse, at temadagen var et godt afsæt for det videre politiske arbejde med ekspertgruppens anbefalinger.

 

 

Carina Christensen

                                                                                                                                           /Lisbet Nielsen