Folketinget - Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 



 

København, den 12. marts 2007

Sagsnr.: 1874/272010

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har ved skrivelse af 27. februar  2007 ad FLF alm. del udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 197:

 

”Vil ministeren oplyse, hvor meget MAF-gruppen (Mindre aktive fartøjer) har fået tilført af de 1473,1 tons uopfiskede rødspætter, der via reference perioden 2003/2004/2005, er historik på, jf. vedlagte regneark?.”

 

Svar:

 

Efter Ny Regulering er fangstrettighederne til FKA-arterne delt ud på grundlag af fartøjernes fiskeri i referenceperioden 2003-2005.

 

Andelene på de enkelte kvoter til MAF-segmentet er beregnet ud fra de samlede danske landinger i referenceperioden. Det vil sige, at fangstrettighederne er baseret på de opfiskede mængder (fangster). Dette gælder for alle kvoter af FKA-arterne, også selvom de ikke har været opfisket.

 

Der er ud fra MAF-fartøjernes fiskeri i referenceperioden 2003-2005 tildelt MAF-segmentet en samlet andel på de enkelte kvoter af FKA-arter (inkl. hermed et tillæg for uopfiskede mængder), som MAF-fartøjerne kollektivt kan benytte gennem et rationsfiskeri.

 

Efter at andelene og mængderne til MAF-segmentet er beregnet, reserveres en andel af de uopfiskede arter, der alene fragår den mængde,  der bliver til rådighed som fartøjskvoteandele for FKA-fartøjerne.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

 

/Mogens Schou