Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri



 

København, den 15. marts 2007

Sagsnr.: 1874/273837

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 20. februar 2007 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 189:

 

”Vil ministeren forbyde fiskeri i Øresund med håndgrej (lystfiskegrej) og med garn i gydeperioden for torsk, så man undgår en situation, hvor turbåde sejler ud med lystfiskere, som fanger den gydende torsk, på det eneste sted hvor torsken er fri for erhvervsfiskeri?”

 

Svar:

 

./.

 
Jeg henviser til vedlagte notat udarbejdet af Danmarks Tekniske Universitet, Danmarks Fiskeriundersøgelser.

 

Det fremgår bl.a. heraf, at mængden af fangne torsk fra det rekreative fiskeri er af langt mindre omfang end fra det kommercielle fiskeri. Det vurderes dog samtidig, at i en periode, hvor de omkringliggende bestande af torsk er på et meget lavt niveau, vil en begrænsning af det såkaldte bulefiskeri dvs. fiskeri i gydesæsonen på torsk kunne have en effekt på bestandene.

 

Som det fremgår, er der igangsat et projekt med indsamling af fangstdata fra det rekreative fiskeri med henblik på at bestemme omfanget af fangsterne af torsk i Øresund ud fra information fra bl.a. turbåde og lystfiskerforeninger. Denne rapport forventes færdig i maj 2007.

 

Jeg er således opmærksom på det rekreative fiskeri efter torsk i Øresund og vil, når ovennævnte rapport foreligger, overveje, om der af hensyn til bestandene er behov for ændrede regler for dette fiskeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

/Bo Folmer Pedersen