Folketinget - Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

1240 København K

 

København, den 29. januar 2007

Sagsnr.: 789/ 262618

 

 

København, den

Sagsnr.: 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 18. januar 2007 (FLF Alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 170:

”Ministeren bedes kommentere artiklen fra DR/Bornholm den 18. januar 2007 ”Fiskerne mister 75 mio. kr. på nye kvoter”?”

 

Svar:

Jeg kan bekræfte, at Fødevareøkonomisk Institut på baggrund af kvoteændringerne for 2007 har udarbejdet en prognose, der forudser et samlet fald i indtægten på 75 mio. kr. for danske fiskere i 2007. Fødevareøkonomisk Instituts pressemeddelse og hele rapporten kan findes på www.foi.dk.

 

DR/Bornholm har i artiklen alene medtaget dele af pressermeddelsen. For fuldstændighedens skyld skal jeg derfor oplyse, at det af pressemeddelelsen fremgår, at Ny Regulering bliver en økonomisk gevinst både for fiskerne og for det danske samfund. FØI vurderer, at den effektivisering af danske fiskeri, der følger af Ny Regulering ville muliggøre økonomiske gevinster på i størrelseorden 800 mio. kr. om året.

 

Fødevareøkonomisk Institut har iøvrigt ikke haft mulighed for i sin beregning på de 75 mio. kr. at medregne konsekvenserne af den aftale om fordelingen af atlantoskandisk sild, der blev indgået i januar 2007. Aftalen medfører en stigning i den danske kvote af Atlantoskandisk sild på ca. 34 procent.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

 

                                                                                                        /Mogens Schou