Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 19. februar 2007

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 4364


 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 17. januar 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 167:

 

Spørgsmål 167:

”Ministeren bedes kommentere artiklen af 15/1-07 fra Ritzau "DF afviser egenkontrol hos kødgrossister" og herunder bekræfte, at nye EU regler forhindre Danmark i at teste og analysere fødevarer for salmonella og andre bakterier, og at dette overlades til grossisten?”

 

Endeligt svar:

Som det også fremgår af artiklen, er arbejdet med at vurdere ekspertgruppens rapport og dens anbefalinger endnu ikke afsluttet. Den omtalte anbefaling om at overføre en række analyser af kød til grossisternes egenkontrol indgår naturligvis i dette arbejde på lige fod med ekspertgruppens øvrige anbefalinger. Jeg finder, at den politiske stillingtagen til de enkelte anbefalinger bør afvente den samlede vurdering.

 

Med hensyn til det rejste spørgsmål til EU regler har Fødevarestyrelsen oplyst følgende:

 

”Det er ikke rigtigt, at EU-reglerne forhindrer os i at undersøge fødevarer for f.eks. Salmonella hos grossister. Det er netop en del af regeringens nye initiativer på området, som blev iværksat i 2006, og som omfatter en intensiveret, ikke diskriminerende, kontrol af dansk og importeret fersk kød for Salmonella og Campylobacter, det såkaldte ”case by case” projekt.”

 

 

 

Carina Christensen

/Thomas Elvensø